Kategorier: Dagens outfit, Hverdagsliv

Berlin, rustur og alkoholkultur

21 COMMENTS
SHOW
HIDE
Alberte

åhr hvor skønt at høre en jævnaldrende have samme forhold til alkohol! 🙂 troede jeg var den eneste! Brugte hele rusugen på at snige mig uden om drukkonkurrencer og shots samtidig med jeg frygtede at ende som helt venneløs på mit nye studie! Og jeg gruer virkelig for min hyttetur! Det ender bare altid med sådan et desperat “ih, hvis skal vi have det sjovt og fjollet”, når man gør alkohol til hovedattraktioner!

Emma Martiny

Du er bestemt ikke den eneste Alberte! Og jeg tror, mange har det præcis lige som os 🙂 Jeg er sikker på, at din hyttetur nok skal blive fin – du skal bare lukke ørene for gruppepresset og følge din egen mavefornemmelse 🙂 Der er helt sikkert andre søde piger på dit studie, der har det lige som dig.

Katrine

Hej emma.
Jeg synes at: “vi-må-drikke-for-at-kunne-holde-ud-at-være-sammen-fester”, er helt vildt irriterende. Og jeg kan selv ofte ærge mig over at der bliver nødt til at være alkohol indblandet, for at man kan have det sjovt. En dum drikke-kultur.

Emma Martiny

Hej Katrine 🙂
Ja, det er ærgeligt, at det skal være på den måde. Heldigvis er alkohol ikke et krav for at man kan have det skægt og danse på bordene – selvom mange får til at virke som om, det er sådan verden hænger sammen 😉

Åh, jeg synes virkelig den med alkohol er svær! På den ene side synes jeg vi drikker alt for meget generelt her i Danmark og det burde være langt mere socialt acceptabelt at sige nej tak i de mængder man selv har lyst til. På den anden side er jeg jo selv en del af den alkoholkultur når jeg føler mig udenfor hvis jeg ikke drikker med, det er jo op til mig selv at have det ligeså sjovt som de andre. Det er bare virkelig svært!

Da jeg var på rustur sidste år valgte jeg at drikke med for at være en del af fællesskabet. Det var bare i mindre mængder end de andre og der var faktisk ingen der lagde mærke til at det var den samme øl jeg spyttede i 😉

Rigtig god tur!

Emma Martiny

Jeg synes netop problemet er, at vi føler, vi bliver nødt til at drikke, for at være en del af fællesskabet og ikke blive stremplet som “kedelige”. Hvorfor skal man lade som om, man drikker mere, end man egentlig har lyst til? Det er bare forkert i mine øjne – men jeg kender alt for godt problematikken, og har selv stået i samme situation flere gange.

Mange tak Anna 🙂

Simone

Hvor er det dog fantastisk, at der er andre med samme forhold til alkohol! Jeg er netop startet på studium, og jeg var også lidt nervøs for det dér med alkohol. Derfor var jeg lykkelig, da jeg fandt ud af, at introturen var alkoholfri (på nær et enkelt glas vin/en øl til maden). Jeg havde en rigtig god introtur, og det var så befriende for en gangs skyld at lære folk at kende uden de havde drukket helt vildt meget! Så på introturen var det god “gammeldags” hygge med slik, diverse lege og spil. 😀

Emma Martiny

Det lyder som om, du har haft en rigtig god tur Simone 🙂 Jeg tror, det er sjældent introture er alkoholfrie 😉

Frida

Super lækkert outfit! Må jeg spørge, hvor skoene, halstørklædet og frakken er fra?
Mit forhold til alkohol minder meget om dit – dog er det til tider lidt svært, når man er gymnasieelev, og druk og fest netop fylder så meget. Jeg synes, det lyder spændende med et indlæg om din mening herom. 🙂
God tur til Berlin!

Emma Martiny

Mange tak Frida 🙂
Min halstørklæde og min frakke er fra Tiger of Sweden, og mine sko er fra New Balance 🙂

Jeg har det på samme måde som dig i forhold til alkohol. Bevares, jeg har da haft mine aftener, men generelt er det at gå i byen og drikke sig fuld en sjældenhed. Det, der kan gøre mig mest sur, er, når folk ikke respekterer, at jeg ikke har lyst til at drikke. Når ord som “kom nu” og “kedelig” bliver slynget ud, bliver jeg fristet til at banke i bordet og sige, at det da er mit eget valg! 🙂 Så I hear you sister og ser frem til et indlæg om alkoholkultur. Jeg skrev SRP om det (for efterhånden mange år siden), så det er et emne, jeg finder meget spændende!

Emma Martiny

Det lyder som om, vi har det på samme måde. Jeg kan godt finde på at drikke mig fuld – det sker bare som regel, når jeg deler en flaske vin med gode veninder, og ikke når der kommer shots på bordene til “nu skal vi bare være skide fulde”-fester.
Jeg håber, du har lyst til at bidrag i kommentar feltet, når jeg skriver et mere uddybende indlæg 🙂

Andrea_CPH

Alkohol er en ret vigtig del af den danske kultur. Hvis man skal “have det sjovt” eller “hygge sig” er det som regel underforstået, at der spises og/eller drikkes en hel masse, og man bliver stemplet som kedelig, hvis man siger nej tak til kage eller sjusser.

Jeg har aldrig drukket særligt meget og drikker stadig ikke. Jeg har det fint med at sige nej tak. Men det var mig, der dansede til den lyse morgen, mens mine medstuderende gik i gulvet inden midnat eller kom til at sige eller gøre noget dumt!

Emma Martiny

Det er cool, du godt kan finde ud af at sige fra. Det øver jeg mig på – for jeg kan nemlig også sagtens overtage dansegulvet, selvom jeg ikke har fået mere end en drink eller to indenbords 😉

Sara

I din basisgarderobe video havde du en rigtig fin langærmet bluse på – hvor er den fra? 🙂

Emma Martiny

Hej Sara 🙂 Den er skam bare fra H&M 🙂

Berlin er også en dejlig by, så nyd den 🙂

Henriette

Hvor er jeg glad for du nævner den danske alkoholkultur. Jeg har aldrig været den der jublede over fester i weekenden. Jeg er nok nærmere til café og hyggeaftner med god mad. Jeg er for nylig startet på nyt studie og har derfor haft svært ved at fortælle om mit lidt distanceret forhold til alkohol. Jeg synes det er så ærgerligt at alkohol er blevet en nødvendighed for at være sammen efter skole – og når man siger pænt nej tak, så bliver man mødt med rynkede øjenbryn og et “hvorfor?” I dag skal man have en undskyldning for ikke at drikke. Hvornår blev sætningen, “jeg har bare ikke lyst” uacceptabel? Det er en skam at vi ikke er bedre til at acceptere hinanden og respektere, når folk siger nej. Jeg har intet imod folk der drikker – jeg kan bare sagtens have det sjovt uden alkohol og sætter pris på ikke at gå glip af dagen i morgen.
Jeg ved ikke om nogen af jer har bemærket kampagnen der kører lige for tiden bl.a. på Facebook “Fuld af liv” – hvis ikke, så er det værd at tjekke ud.
Hav en dejlig aften og tak for god energi og inspiration ☺️

Katrine Lund

Hvis bare man kunne like kommentarer!!
– af en pige på 18 år, føler jeg mig stort set ene med tanken om at alkohol er ok, men klart bedst hvis det er fremme, på en aften med tætte venner og vin, og ikke når det er limen der får folk til at mødes, og gøre ting de egentlig ikke har lyst til… Spørg mig om vores elevrådshyttetur med gymnasiet og jeg kan skrive dig en liste med 1000 ting der er galt med den weekend… Ja-hat, nøgenløb og “putterne-skal-drikkes-under” er kun nogen af dem!
Øv altså!!

Emma Martiny

Jeg ville også ønske, jeg kunne like din kommentar Katrine 😉 Det er ærgeligt, at det altid er sådan, man skal lære hinanden at kende.

Emma-Marie

Kære Emma
Jeg er en pige på 15 år,som går i niende klasse. Flere af mine klassekammerater går til fest og drikker alkohol, men det går jeg ikke. Jeg synes derfor at det kunne være rigtig interessant med et indlæg om alkohol, gruppepres, osv.
Tak for en super inspirerende blog!!

LEAVE A

comment