Kategorier: Links I like

Links I like #week 50

2 COMMENTS
SHOW
HIDE
Sara

Puuuha for en farvet artikel i link nr 3. Slet, slet, slet, slet ikke enig med hende, og det billede hun beskriver, kan jeg ikke nikke genkende til. Vi kan jo “desværre” ikke leve som 50 år siden, og Morten Koch-idyllen er nok en ane for gammel til nutidens realiteter.
Samtidig vil jeg påpege at det er forbrugeren og markedet der bestemmer. I DK har grise det godt (der er rigtig mange velfærdsrestriktioner kontra andre EU lande), men hvis der kommer for mange krav, så dyrene bliver for dyre at producere i forhold til verdensmarkedet, hvilket betyder, at det kan ende med, at dyrene bliver produceret udenlands til billigere penge, hvor dyrevelfærd er en by i Rusland. I Sverige og England har man ikke længere produktion af grise, da velfærdsrestriktioner gør, at de ikke er konkurrencedygtige. Spørgsmålet er derimod – er det bedre at kødet kommer fra et østeuropæisk land, hvor man slet ikke ved, hvad der sker med dyret og velfærd slet ikke er eksisterende?
(det løb af sporet, men den debat har SÅ mange lag og du er selvfølgelig i din ret til at have din holdning. Personligt er jeg bange for konsekvenserne, hvis man fra statslig side begynder at pille for meget, hvilket jeg selvfølgelig ikke ved, om du er af den opfattelse)

Emma Martiny

Hej Sara 🙂 Du har ret i, at det er en problematik, der har ritig mange lag, og jeg har er også enig i nogle af dine pointer – men jeg mener ikke, at vi skal være tilfredse med noget, der ikke er godt nok, bare fordi vi frygter konsekvenserne for, hvis vi forsøgte at ændre det. Vi stemmer med vores pengepung, og jeg tror artiklen kan få rigtig mange til at tænke lidt ekstra over, hvad de putter i indkøbskurven.

LEAVE A

comment