Kategorier: Ikke kategoriseret

Design Sunday // How to: Et miljøvenligt hjem

3 COMMENTS
SHOW
HIDE
Sofie

Hej Mette (og Emma),
Tal for et fint indlæg. Jeg vil dog gerne tilføje at sparepærer ikke er så gode for miljøet som man går og tror. LED-pærer er bedre. Læs her: http://politiken.dk/forbrugogliv/boligogdesign/energi/ECE2554528/sparepaerer-sender-giftigt-kviksoelv-ud-i-miljoeet/

Desuden synes jeg evt. du kan slå et slag for at købe lokalt og efter årstiden frem for bare økologisk. Økologi er godt, men det skal somme tider transporteres langt når det ikke er i sæson i dk (eller hvis det ikke kan produceres i dk).

Ift kød, så er noget kød bedre at spise end andet, så det kan man måske overveje, hvis man ikke vil skære ned på forbruget.

http://www.dr.dk/levnu/mad/spis-mere-hvidt-koed-og-hjaelp-miljoeet

God dag,
Sofie

Gode tips! I køkkenet kan man også forsøge at bruge færre engangsting som plastikposer, paptallerkener, sugerør, muffinsforme og den slags, og i stedet bruge glas/bøtter til at opbevare sine rester og sin madpakke i, stofnet til at handle i, genanvendeligt bagepapir osv. Samme trick gælder i øvrigt i resten af hjemmet – altså at forsøge at udskifte/smide ud så sjældent som muligt. Og så købe genbrug, når man er nødt til at anskaffe sig noget nyt. Det er nemlig i stor stil vores forbrug af “ting og sager”, som forårsager vores CO2-udledning – faktisk skyldes hele 25% af vores samlede udledning alle de ting, vi køber (og dermed får produceret).

Caroline Stadsbjerg

Brug stofposer frem for plastikposer, og husk at sortere skrald, så meget det kan lade sig gøre. Selv bor jeg lige i nærheden af sorteringsskraldespande, hvilket gør det meget lettere! 🙂

LEAVE A

comment