Kategorier: Ikke kategoriseret

OrganiCup Menstruationskop

30 COMMENTS
SHOW
HIDE
Katrine

Jeg har længe overvejet at anskaffe mig sådan en fætter, men er alligevel bare blevet ved tanken, for det virker lidt uoverskueligt at få den placeret rigtigt. Måske det bare kræver øvelse? Troede faktisk ikke at man kunne løbe og dyrke hård sport med den, så tak for info. Du har fået mig lidt tættere på at skifte 🙂 Kh Katrine

Emma Martiny

Det kræver en smule øvelse, ligesom når man skal lære at bruge tampon, men det er SÅ meget det værd 🙂

Isabella Hemmingsen

Jeg er MEGA allergisk overfor silikone, og jeg frygter, at jeg vil få allergisk reaktion. Ved du, om den er allergitestet? Og i såfald om det overhovedet er muligt, at få allergisk reaktion ved brug af koppen? Jeg ville så godt prøve den, for Åhhh hvor er det irriterende med bind og tamponer…

Emma Martiny

Uha, jeg tør ikke love noget, men koppen er lavet af allergitestet silikone, så det burde ikke give en reaktion. Men måske du skulle sende producenten en mail for at være sikker, inden du bestiller?

Amalie

Jeg gad rigtig godt prøve den, har hørt godt om den længe. Men jeg har desværre fået at vide man ikke må bruge dem når man har spiral. Øv

Emma Martiny

Det er rigtigt, Amalie – desværre!

Mette H.

Hej Emma.
Tak for at tage emnet op! Selvom det ikke burde være et tabubelagt emne, så er det jo sådan det er – men du er med til at tage et skridt i den rigtige retning. Sejt!
Nu har jeg endelig fået taget mig sammen til at købe sådan en cup! 🙂
Go’ dag og venlige tanker fra Mette

Siff

Tamponer er jo forbundet med Toxic Shock Syndrom, så de skal skifte ofres (maks 5.-6. time). Kan det samme ske med organicup? (du skriver man kan have den i sig i op til 12 timer nemlig).

Nej, det er nemlig det smarte ved koppen. At man ikke kan få TSS. Da koppen opsamler og ikke suger som tamponer netop gør! Det er det jeg elsker så meget ved min kop – at den kan bruges hele tiden, og man ikke skal have gang i bind om natten. Det jeg synes det er noget bøvl og ‘gratværk’ – mon det er et ord? 😉

Jeg elsker min kop! Det tog mig lidt tid at lære, og måtte søge efter nye foldemetoder, da standart foldemåden simpelthen var for ubehagelig at sætte op for mig.
Men da jeg fik styr på det – altså! Det ER en lifechanger den lille kop! 🙂

Louise

Efter både din og Mia Gardums favoritvideoer er jeg også blevet ret nysgerrig, og dette indlæg er kun et skub i den rigtige retning.
Især den del, at man kan cykle med den! Der kan man måske overhovedet ikke mærke den?

Mette R

Jeg er SÅ glad for min, alting bliver virkelig lettere. Det er lidt tricky at sætte den rigtig, men al øvelse gør mester. Gir dig helt ret i at man bliver forbavset over hvor lidt man reelt bløder, derudover oplever jeg mange færre smerter end før i tiden. WIN WIN

Katrine

JA! Jeg elsker, at du står et slag for denne geniale opfindelse. Jeg plapre om den til alle mine veninder, men bliver ofte mødt med et lidt skeptisk “ej, er det ikke lidt klamt?”
OVERHOVED ikke! Jeg synes faktisk at tamponer der i mod er lidt klamme. Det er et fugtigt medie, holdt ved 37 grader – Det perfekte vækstmedie for bakterier!
Sådan Emma, du er sgu sej 😉

Al magt til menstruationskoppen! Seriøst det mest nice, man kan give sig selv (og planeten).

Signe

Hvor langt oppe skal den sidde? – tænker om det er et større “gravearbejde” at fiske den ind og ud?
Men jeg er i hvert fald fristet! – især det med at ens menstruation vare kortere tid og det kun er noget man skal deale med to gange i døgnet

Emma Martiny

Hej Signe 🙂 Det kommer jo an på, hvordan man er bygget 🙂 Den foldes sammen og indsættes ligesom en tampon, og så kan man (ganske nemt) hive den ud med den lille silikone hale 🙂

Åh. Det kunne da godt være at man skulle give det et forsøg.
Alt det som er i tamponerne er i hvert fald grund nok!

Mette

Dit og Mia’s indlæg omkring dette har gjort at jeg nu vil prøve det af – det lyder jo alt for godt til at være sandt! 🙂

Jeg har dog lige et lidt dumt spørgsmål – altså det er selvfølgelig forskelligt hvor meget man bløder og sådan, men hvis man nu vil skifte den på en bytur hvor toiletterne ofte har en delt håndvask foran toiletbåsene, hvad gør man så? Det har vi også på mit arbejde – kan man nøjes med bare at tømme den i toilettet og så sætte den op igen uden at skylle den? Eller vil det være noget gris?

Ellers håber jeg virkelig på at min krop også har det fint med hver 12. time på de dage jeg er meget ude/arbejde, for det ville da være en hel befrielse ikke at skulle bekymre sig om at bløde igennem på sin arbejdsuniform!

Emma Martiny

Det er slet ikke et dumt spørgsmål 🙂 Man skal virkelig, virkelig bløde meget, hvis det ikke er nok at skifte hver 12. time. Jeg synes selv, jeg bløder OK meget, men jeg kan sagtens gå fra morgen til aften uden at skifte. Du vil blive overrasket over, hvor lidt du bløder, er jeg sikker på.

Nu har jeg boet et år i et uland, hvor jeg brugte den, og hvor en håndvask ikke altid var en mulighed, og det er et langt mindre problem end man tror. Har også tilbragy tid i junglen langt fra et toilet med den. Som Emma skriver, så vil du blive overrakset over hvor lidt du bløder – plus at man så kan vaske den, når man går i bad.

Det så fedt at du tager sådanne emner op.. har selv overvejet det flere gange.. og jeg er nok mere overbevidst nu end før.. jeg bruger normalt allways, da jeg altid har synes de passede bedst, men nu er de begyndt at komme parfume i, så der kun er en variant af allways uden og den er så så tit på tilbud.. så det kan helt sikkert kun betale sig..

Emma Martiny

Lige meget, hvor billige bind og tamponer man bruger, vil det altid kunne betale sig i det lange løb 🙂 Jeg håber, du har fået mod på at give det et forsøg 🙂

Hej!
Det där är min bild :/
Bilden hör till ett blogginlägg som jag skapade i samarbete med OrganiCup.
http://evelinasekologiska.femina.se/organicup-menskopp/
/Evelina – Evelinas Ekologiska

Emma Martiny

Hej Evelina 🙂 Det beklager jeg. Jeg har ikke kunne finde opretshaveren.
Jeg har linket tilbage til dig. Er det OK, at jeg fortsat bruger billedet? Ellers fjerner jeg det med det samme.
VH Emma

Tack snälla för snabbt svar!
Det är okej att du har kvar bilden med länken till min blogg 🙂
Kommer du ihåg vart du hittade bilden? Vet du om bilden finns på någon annan sida?
/Evelina – Evelinas Ekologiska

Emma Martiny

Hej Evelina 🙂
Jeg fandt det på en tumblr, hvor der ikke var nogen kilde. Kan desværre ikke huske hvilken, beklager!

Henriette

Det siger da ikke at som 28 årige vidste jeg faktisk ikke det fandtes. Men så skulle jeg i badeland med min lille ny datter og stod over for menstruation æ. Hvis det virkede, var det alle pengene værd. så det finder jeg ud af i weekenden.

Nanna

Hej Evelina. Jeg har rigtigt svært ved at indføre koppen. Hvor langt skal den op? Skal man kunne mærke stilken lige når man tager sin finger ind? Hvordan ved man den sidder rigtigt? Jeg ved ikke om den folder sig ud og hvor langt op den kommer ? Jeg plet bløder imens jeg har den i så den sidder nok ikke rigtigt. Men den skal da ikke så langt op ved livmoderen?

Emma Martiny

Hej du
Prøv at google, så kan du finde billeder til, hvordan man folder koppen, og hvor langt den skal op. Det kræver noget øvelse, men så snart man har fået taget på det, går det super nemt.
KH

Jeg har prøvet en håndfuld af kopper de sidste 7 år, og kan nikke genkendende til nogle af de påstande i kommer med. Jeg mener dog efterhånden at have fundet en god mellemting mellem hård og blød kop, som let kan sættes op uanset om jeg ligger derhjemme eller er ude i byen. https://ladystyle.dk/ er bare af en anden form for silikone, så nu bruger jeg ikke så lang tid på det længere 🙂

LEAVE A

comment