Mine bedste falafler

16 COMMENTS
SHOW
HIDE
Line

Hej Emma.
Jeg har din kogebog og er super glad for den. Jeg prøvede dog ovenstående opskrift forleden dag og havde mildt sagt lidt problemer. Falaflerne blev slet ikke faste nok til at kunne rulles i sesamfrø? Vi prøvede at putte mere mel, hvilket til sidst bare resulterede i falafler der stadig ikke kunne rulles og udelukkende smagte af mel.
Har du nogle tips til hvad vi mon sksl gøre anderledes? 🙂

Emma Martiny

Hej søde du 🙂
Kogte I kikærterne selv, eller brugte i nogle fra dåse? Som jeg skriver i opskriften er dem fra dåse ofte meget vandede, og derfor skal der meget mel til, før dejen kan rulles – hvilket resulterer i meget “dejede” falafler.

Line

Hej.
Vi brugte dem fra dåse, det er måske det vi har gjort “forkert”? 🙂

Emma Martiny

Der er en del forskel på kvaliteten af kikærter, man får fra dåse – nogle af dem er meget vandede, og det giver et dårligt resultat. Derfor vil jeg altid anbefale, at man koger sine egne 🙂

Caroline

Åh de ser lækre ud, dem må jeg prøve at lave! Tror du man kan udelade æggene, eller hvad ville du erstatte dem med (hvis man vil gøre opskriften vegansk)? 🙂

Emma Martiny

Hej Caroline 🙂 Det har jeg altid prøvet. Hvad med at forsøge med et hørfrø-æg? det kunne nok godt fungere 🙂

Wow, de ser gode ud! Dem vil jeg forsøge mig med til tapas næste weekend 🙂 har du andre forslag til hvad man kan lave til sådan en omgang alt-godt-fra-middelhavet?

Emma Martiny

Hejsa Ida 🙂 Tzatiki, oliven, fladbrød, hummus, god pølse, tomatsalat og sådan noget, kunne være lækkert 🙂 Har du min kogebog? Der er masser af gode idéer i den :-

Tine

Hej Emma. Tak for en lækker opskrift. Har du prøvet at lave falafler med ukogte kikærter? Jeg har læst mange opskrifter netop med ukogte kikærter og synes også selv, de bliver allerbedst sådan. Det er nemmere at få dem til at hænge sammen og undgå, at de bliver for vandede.

Emma Martiny

Hejsa du 🙂 Ja, det har jeg prøvet, men jeg må indrømme, at jeg ikke helt er fan – i hvert fald ind til videre. Jeg synes, de bliver ret tørre, og så oplever jeg også, at de ligger ret dårligt i min mave. Jeg ved ikke, om det er indbildning, men jeg forestiller mig, at det kan have noget at gøre med, at de ikke er blevet kogte.

Hanne

Hej Emma
Jeg er utrolig glad for din kogebog! Har efterhånden afprøvet mange af opskrifterne, og indtil videre har alt været skønt – så tak for det 🙂 Jeg prøvede selv falafler i sidste uge, og her skulle kikærterne stå i blød natten over, men ikke koges. Herudover skulle der en moset bagt sødkartoffel i – det kan jeg kun anbefale!

Cecilie

Hej Emma 🙂
Hvor mange stks. bliver der ca. af sådan en omgang?

Emma Martiny

Det kommer jo helt an på, hvor store du laver dem, men måske cirka 20-25 stks 🙂

Mille Møller Nielsen

Hej Emma.
Jeg har haft lyst til at lave disse falafler, lige siden jeg så din opskrift.
Jeg har dog et spørgsmål som jeg håber du vil hjælpe mig med. Jeg har købt for første gang købt tørrede kikærter, da jeg ikke har haft gode erfaringer med falafler og dåsekikærter.
Dog har jeg ikke tid til at sætte dem i blød, da jeg meget gerne vil lave dem i aften (det er nemlig min maddag) Kan jeg godt bare koge dem? Har læst lidt om det på Google, og der er forskellige holdninger og meninger.. Håber du kan nå at svarer inden i aften 🙂

Og tak for en rigtig god blog!

Emma Martiny

Hej Mille 🙂 Beklager det sene svar. Du bliver desværre nødt til at udbløde kikærterne :-/

Fallafel-manden

Kikærter stilles i vand 12-24 timer og hæld vandet fra, til fallafelbrug skal de IKKE koges bare, blendes.
det en stor fejl at folk koger dem

LEAVE A

comment