Fiberige kerneboller med chia og boghvedekerner (veganske, glutenfrie)

27 COMMENTS
SHOW
HIDE
Mie

Ej, fantastiske ser de ud – har også bagt glutenfrie boller i dag, og spist to, ups og mums 😉

Jeg har for nyligt opdaget din blog, og det er jeg mægtig glad for! Hvor er det et fint univers du har, og hvor virker du dog dejlig jordnær og sød! og så dejlig med stemningsbilleder af Århus, bor selv i København, men vil meget gerne studere i Århus, så planlægger at flytte der til næste sommer 🙂
Jeg har også nydt at se dine søde vidoer igennem, så lærer man dig hurtigt at kende, og jeg vil tillade mig at dele nogle skønhedsfavoritter med dig, som du måske ville have lyst til at stikke fingerne i eller ønske dig 😉 Jeg undgår nemlig selv sulfat og silikone (og andet dårlig kemi) i mine hårprodukter, og er vældig begejstret for Purely Professional – kender du mærket? Jeg er så positivt overrasket, og så har de jordens bedste kundeservice, og ved bestilling på nettet vedlægges altid håndskrevet brev og lille gave, det er altså virkelig hyggeligt! Deres hudpleje er også rigtig god, særligt Night, den er perfekt både dag og nat og fugter godt – eller deres repair creme, den er rigtig god som natcreme også, for den fugter uden at fedte. Jeg synes virkelig det er et mærke, der er værd at tjekke ud 😉 også neglelakker fra Kure Bazaar er jeg noget så glad for, ved de kan købes i Naturskøn. Rigtig smukke farver, uden kemi og holdbare med en pris, der er til at betale. I hvert fald nogle favoritter jeg gang til gang søger tilbage til 😉

Tak for en fin blog, jeg ser meget frem til at få bestilt de bog (og den nye, der snart kommer!) samt at følge med fremover.
Du må have det dejligste forår, Emma!

Mange hilsner Mie

Emma Martiny

Hej Mie 🙂

TUSIND tak for de søde ord. Du kan tro, din besked gjorde mig glad. Også tak for alle tipsene 🙂

Jeg håber, du får et vidunderligt forår også <3

klem

Ej, hvor ser det åndssvagt lækkert ud!

Har du et forslag til en mulig erstatning til fiber-HUSK? Tænker du, at det kan erstattes med en anden form for frø?

Emma Martiny

Hej Marie 🙂 Jeg har ikke prøvet, men jeg vil tro, at du kan tilføje hørfrø (+ en ekstra spsk.) i stedet, når du stiller boghvedekernerne i blød 🙂

Nikoline

Mums, hvor ser de bare gode ud! Dem skal jeg straks igang med, mangler dog bare lige chiafrø. Hvorhenne plejer du at købe dem til en ok pris?

Og kan bollerne fryses? 🙂

Tak for en kanonlækker blog!

Emma Martiny

Jeg plejer at købe en stor portion ad gangen, gerne over nettet, hvor det er lidt billigere 🙂 Jeg vil dog også tro, du kan bruge en ekstra spsk. HUSK og undlade chiafrø 🙂

Emma Martiny

Og ja, de kan sagtens fryses 🙂

Christina

Hej Emma
Tak for en skøn blog 🙂
Jeg havde ingen boghvedekerner så brugte en blanding af rugflager/rugkerner istedet og de blev super fine. I halvdelen af dejen blandede jeg chokolade chips og lavede dem lidt mindre MUMS 😋😋😋
Mange hilsner Christina

Emma Martiny

Mmmhm! Det lyder så lækkert 🙂

Sofie

MUMS! De smager så godt! De er klart på listen over yndlingsboller. Dog blev min kerner lidt hårde i det, har du en idé til, hvorfor det kan være? Jeg har ladet chiafrø og skårnerugkerner (havde ikke boghvedekerner) stå i blød natten over, så de burde være bløde. Måske jeg har givet dem for lang tid i ovnen? 🙂

De var i hvert fald så lækre, som dine opskrifter altid er.

Emma Martiny

Hej Sofie 🙂 Hvis du bruger skårne rugkerner skal du koge dem først, da de ikke bliver bløde nok af at stå i vand 🙂

IDA

Skal man både koge dem og have dem stående i vandet natten over? Og hvor længe skal de koges?

Emma Martiny

Hej Ida 🙂 De skal ikke koges. De skal blot stå i blød.

IDA

Ah, skulle måske have været mere tydelig i mit spørgsmål:) hvis man kun har kunne skaffe skårne rugkerner, skal de så både koges og i stå i vand?

Emma Martiny

I så fald vil jeg nok lige koge dem en 5 minutter, inden de sættes i blød 🙂

Laura Kolling Andersen

Jeg har netop bagt dit brød fra Herlig og Ærlig mad – opskriften er som denne. Desværre blev det meget klæg, har du nogen gode råd mod dette?

Emma Martiny

Hej Laura 🙂 Det lyder underligt, jeg har lavet opskriften 1000 gange. Har du fulgt opskriften til punkt og prikke? Og har du mon brugt den rigtige HUSK? (den gule) ?

Vibeke

Hej Emma
Når jeg søger på boghvedekerner, får jeg ikke nogen direkte resultater, men hos Coop foreslår de hel boghvede? er det det du bruger, eller kan du give et link til hvor man kan få fat i boghvedekerner?
Jeg ville så gerne prøve at bage dine boller, men det kniber med ingredienserne.
vh
Vibeke

Emma Martiny

Hej Vibeke 🙂 Boghvedekerner og hel boghvede er præcis det samme.

Camilla

Hej Emma, jeg må lige give dig feedback på denne opskrift.
Uhm, jeg har lavet bollerne hele tre (!) gange den forløbne uge – mums, altså! Det er bestemt mine nye yndlingsboller, så lette at forberede og kroppen synger af glæde af deres næringsindhold. Tusinde tak for at dele de dejlige opskrifter.

Emma Martiny

Eeeej, hvor er det dejligt at høre! 1000 tak for at du tog dig tid til at skrive en kommentar. Det gør mig så glad 🙂

Marie

Hej Emma ??
Kan man mon erstatte boghvedemelet med kikærtemel?

Emma Martiny

Hej Marie
Ja, det tror jeg sagtens, du kan. Har ikke selv prøvet, men sig endelig til, hvis resultatet bliver godt, så tilføjer jeg tippet til opskriften.

Charlotte

Hvad kan man bruge i stedet for boghvedemel?

Emma Martiny

Hej Charlotte 🙂 Du kan bruge rismel eller helt almindelig hvedemel

Linda

De ser virkelige skønne ud. kan man mon bruge, noget andet end havregryn? Samtidig vil jeg sige, at jeg er VILD med dine billeder. Man få så meget lyst, til at lav alle dine opskrifter. tak fordi at du deler dem. Kh Linda

Emma Martiny

Hej Linda 🙂 Boghvedegryn måske?

LEAVE A

comment