Kategorier: Ikke kategoriseret

At få det bedste ud af sit sabbatår

19 COMMENTS
SHOW
HIDE
Louise A

Ved du hvordan Johanne fandt sin værtsfamilie? Jeg har længe gerne villet arbejde i Berlin i mit sabbatår, men synes at google hurtigt kan blive uoverskueligt haha..

Emma Martiny

Hej du 🙂 Johanne fandt selv familie. Hun havde en profil på en portal, og sende familien en ansøgning. Jeg kan desværre ikke huske, hvad siden hedder, og hun brugte vist flere.

Mie

Sikke et fint indlæg! Jeg står lige nu i samme situation, da jeg bliver student til sommer…men hvad jeg først og fremmest bider mærke i er sabbatår i flertal. Mine veninder og jeg, mine forældre og jeg og generelt samfundet og jeg har haft mange diskussion om, hvorledes det ville være i orden at tage to år… samfundet har jo klart fortalt, hvad det mener, og selvom jeg ikke burde lytte, ligger det alligevel i baghovedet. Jeg ved, at jeg efter sommerferien vil fortsætte med at arbejde, for dernæst at tage et halvt år på højskole… og så må tiden vise, om jeg starter i 2017 eller tager mig et år ekstra… jeg ved det endnu ikke, men er spændt på at se, hvad der vil ske 😉

Rigtig god dag søde Emma

Emma Martiny

Hej Mie 🙂
Tak, jeg er glad for, du kan lide det 🙂

Jeg vil anbefale dig at planlægge ét sabbatår og så se, hvad der sker. Det gjorde jeg selv, men da jeg stod en måned inden at skulle starte på studie, var jeg slet ikke klar alligevel, så jeg tog et år mere. Tag et år ad gangen, og start først med at læse, når du er klar. Der er ingen grund til at planlægge to fulde år, hvis du er motiveret til at søge ind på en uddannelse efter et, men samtidig skal du ikke lade dig stresse – så er der kun endnu større sandsynlighed for, at du må droppe ud og ombestemme dig, og det er hverken optimalt for dig eller samfundet 🙂

Mie

Tusind tak, Emma! Jeg har også foreløbig planlagt et år, og så, som du så fint siger det, må jeg mærke efter, når tiden kommer til at skulle søge ind på en uddannelse. Tak! Rigtig god dag!

Emma Martiny

I lige måde søde du 🙂

Jeanne

Jeg bor i USA lige nu, og arbejder som au pair. Jeg brugte selv Cultural Care, og det har jeg bestemt ikke fortrudt. De er super profesionelle! Jeg bor hos en helt fantastisk familie, hvor moren er fra Danmark og faren er amerikansk. Jeg passer tre drenge, og er godt i gang med at lære dem at snakke dansk.
Jeg har altid gerne villet et år til USA og bo, og jeg er så evigt glad for, at jeg gjorde det! Også selvom jeg har venner, familie og kæreste derhjemme. Jeg har været her i 7 måneder nu, og det føles som om jeg ankom hos familien i går. Det går så sindssygt hurtigt. Men jeg ELSKER det!
Jeg vil klart anbefale Cultural Care, til alle der har en lille USA drøm gemt i maven. <3

Emma Martiny

Hvor er det bare dejligt at høre, Jeanne 🙂 Mange tak for at du tog dig tid til at skrive en kommentar. Det er jeg sikker på, at mange andre kan blive inspireret af 🙂

Super fin inspiration til dem, som bliver studenter til sommer.
Selv ville jeg meget gerne have taget et sabbatår i USA efter gymnasiet, men jeg syntes på daværende tidspunkt at det virkede alt for umuligt at komme afsted. Jeg valgte derfor i stedet at gå direkte videre til mit studie, som jeg er færdig med til sommer, og jeg har over de sidste fem år haft mulighed for at bo i både USA og Hong Kong, hvilket begge har været en kæmpe oplevelse. Jeg vil helt klart anbefale alle om at tage til udlandet, når chancen byder (:
Camilla | http://cammi.dk

Emma Martiny

Mange tak, Camilla 🙂
Hvordan har du haft mulighed for at bo i USA og Hong Kong? Er det pga. udveksling under studierne?

Lige præcis. Havde udveksling i USA under min bachelor, og er lige kommet hjem fra praktik i Hong Kong (:

H

Men skal holde sabbatår, og lære sig selv at kende i ikke-uddannelsesmæssig sammenhæng. Men skal holde ALLE de sabbatår man føler for <3 Lige meget hvad "de voksne" siger. Det er aldrig spildt! På uni har jeg ofte tænkt, at dem som er lidt ældre, har holdt 1 eller flere sabbatår(eller startet på andet studie først), ofte er dygtigere studerende. I øvrigt viste en statitik på mit institut, at op til 4 sabbatår mindsker risikoen for at man dropper ud af studierne. Altså størst risiko for at droppe ud ved 0 sabbatår eller mere end 4 sabbatår. Samfundet har brug for hele mennesker, som kender sig selv, og ikke pæcede mennesker, som kun gør hvad de tror, de har fået besked på. Mvh. højskole-entusiasten 🙂

Emma Martiny

AMEN SISTER 😉 Hæhæ 🙂

Simone

Jeg tog kun et sabbatår og det har jeg klart fortrudt. Jeg ville ønske jeg havde taget to 🙂 jeg startede på studie efter kun et år, fordi jeg følte at jeg skulle, at mine forældre ville være skuffede ellers. Det er bare ikke det bedste fundament. Jeg brugte hele mit sabbatår på en højskole og dét fortryder jeg ikke et sekund, det var det bedste år af mit liv. Jeg anbefaler alle et højskoleophold, virkelig! Jeg udviklede mig mere dér, end jeg havde gjort siden 7. klasse tror jeg

Jeg lyttede til de voksne og gik direkte fra gym til uni. Jeg handlede med de kort jeg havde på hånden, men set i retrospektiv ville det have været SÅ godt med sabbatår. Tilgengæld har jeg taget dem undervejs på studiet og har brugt 4,5 år på at blive bachelor, fordi jeg tog på højskole og har boet ét år i Nicaragua.
Jeg kan kun stemme i med Emma, og sige at man skal følge sit hjerte! Man bliver kun gladere og et mere helt menneske af at kende sig selv bedre – også udenfor en studie sammenhæng og lytte til sig selv. Så er det dét vildeste at bo i et andet land for en periode. Plus jeg lige blev flydende i det der spansk.
Tak Emma, fordi du bruger din blog til at sætte vigtige emner på dagsordnen ❤

Emma Martiny

Og tak til dig, fordi du tager dig tid til at kommentere 🙂

Sofie A.

Jeg tog til Australien i juli 2015 for at arbejde som au-pair (brugte aupairworld.com som er gratis) og kommer hjem i maj i år – dette er mit 3. sabbatår! Jeg synes det er spild af tid at starte en uddannelse, hvis man ikke er sikker på at det er det man vil, så jeg har valgt at arbejde og rejse indtil jeg fandt ud af hvad jeg ville – I år starter jeg studie og jeg glæder mig til at komme igang med bøgerne igen! 🙂
Mine forældre og bedsteforældre har sagt til mig i flere år; “Sofie, man behøver jo egentlig ikke at tage en uddannelse overhovedet, du kan sagtens få arbejde” og det er jeg SÅ glad for at de har sagt så jeg ikke har følt mig presset til at starte, nu føler jeg dog selv det er tid til at være en studerende! 🙂

Tak for en dejlig blog fra en trofast læser i Australien 🙂

Marie

Emma – hvilken højskole var du på? Jeg er netop ved at sidde og overveje den slags, men har hørt meget lidt fra andre, og vil så gerne høre hvor folk har været og om de var glade for det (de fleste er jo nok ganske gode, men alligevel) 🙂

Charlotte Kirk

Tak for et godt indlæg. Så vil jeg da også benytte lejligheden til at dele min erfaring 🙂
i mit sabbatår rejste jeg til Botswana hvor jeg var frivillig. Jeg arbejdede tæt med de vilde dyr, og jeg fik en masse fantastiske oplevelser, som jeg aldrig nogensinde vil glemme. Firmaet hed Alott. Jeg kan ikke lige finde den præcise rejse, som jeg var på, men man kan læse om lignende rejser her https://www.alott.dk/Frivilligt-arbejde-i-udlandet
Jeg kan på det varmeste anbefale alle at tage ud og rejse i sabbatåret!
Mvh Charlotte

LEAVE A

comment