Kokosyoghurt af kun 2 ingredienser // Lav hjemmelavet yoghurt af kokosmælk

26 COMMENTS
SHOW
HIDE
Mette

Tak! Den opskrift har jeg set frem til, siden jeg så dit første billede af kokosyoughurt for et par dage siden. Nu må jeg lige Google mig frem til de anbefalede mælkesyrebakterier, og så skal det prøves ?
Forresten også lige en tak for at du har holdt fast i morgenmøderne. Fik kun kommenteret første gang, men synes altså stadig at de indlæg er mega hyggelige.

Emma Martiny

Hvor er det dejligt at høre, Mette 🙂 Tak fordi, du giver lyd.

Mette

Så har jeg også forsøgt mig. Jeg har fulgt opskriften til punkt og prikke, og der er kommet en fin syrlighed, men konsistensen er helt tynd. Tænker om det kan være min ovn der bliver lidt for varm? Blev nemlig lidt overrasket over temperaturen i ovnen, efter den blot har stået med lyset tændt. Nu har jeg smidt en gang chiafrø i den tynde “yoghurt”, så håber jeg den tykner og kan bruges.
Giver det et skud mere med ovnlågen på klem, med mindre du har et andet bud på hvad der er gået galt 🙂

Emma Martiny

Hej Mette 🙂 Huskede du at stille kokosyoghurten i køleskabet efter, du har haft den i ovnen? Den stivner først efter at være kølet helt af. Det skule jeg have udpenslet i opskriften (og det er tilføjet nu). Beklager!

Mette

Du skal endelig ikke beklage, den havde været på køl ? Forsøgte mig igen med lågen på klem, og der tyknede den en smule. Efter 24 timer var den dog ikke syrnet nok efter min smag, så jeg blev en smule utålmodig, lukkede lågen og gav den to timer mere. Da jeg tog den ud var den godt varm (tror der bliver lidt over 40 grader med kun lyset tændt) og den var igen helt flydende, haha. Alle gode gange tre må der til, og så må jeg væbne mig med tålmodighed, og give den lidt flere timer med lågen på klem ?

Emma Martiny

Prøv at give den mere end 24 timer. Jeg plejer at give det ca. 1,5 døgn 🙂 Good luck!

Laura

Jeg følger dig pga. alle de lækre madopskrifter du laver, men når du skriver sådan et indlæg her, så bliver jeg bare sådan lidt træt og overvejer om jeg skal fortsætte med at følge dig… For det du skriver om mælkesyrebakterier og fordøjelse er altså ikke rigtig. Der er bred konsensus i forksningsverdenen om at probiotika som kosttilskud og i yoghurt ingen effekt har på tarmfloraen i raske mennesker. Bare fordi at man kan se en forskel i fx antal af bakterier i tarmfloraen har det ikke nødvendigvis nogen som helst effekt på noget. Læs denne artikel: https://genomemedicine.biomedcentral.com/articles/10.1186/s13073-016-0300-5 som er et systematic review, der bl.a. konkluderer det følgende: “no effects were observed on the fecal microbiota composition in terms of α-diversity, richness, or evenness in any of the included studies when compared to placebo”. Nogle tidligere studier har formået at vise visse helbredsfordele ved indtag af probiotika ifbm. irritabel tyktarm og afkortelse af turistdiarré. Men når du skriver et blogindlæg på den her måde, fx ved at kalde det pivsundt, så får du det jo til at lyde som om at yoghurt med mælkebakterier er en nødvendighed for et sundt liv og det er altså ikke rigtigt. Det er sandt at vores tarmflora har KÆMPE indflydelse på vores sundhed, men det er altså ikke noget som yoghurt eller kosttilskud kan ændre noget som helst ved.

Emma Martiny

Hej Laura 🙂
Tak for et godt input – det er spændende læsning. Og du er selvfølgelig helt selv herre over, om du følger med herinde eller ej 🙂
Jeg skriver ikke, at man skal spise probiotika, hvis man ikke har problemer med maven – jeg understeger blot vigtigheden af, at man har en velfungerende fordøjelse (som du vist er enig i), og giver tips til, hvad man kan gøre, hvis man oplever problemer (hvilken jeg selv sommetider gør, da jeg har irritabel tyktarm). Hvis der er steder i indlægget, som du ikke mener, er korrekte, må du endelig skrive, så jeg kan rette. Det ville jeg sætte pris på 🙂
God dag til dig.

Ida

Den opskrift glæder jeg mig virkelig til 🙂

Skal bare lige være helt med, du tænder ikke ovnen eller hvordan?

Emma Martiny

Hej Ida 🙂 Nej, kun lyset skal være tændt 🙂

Sofie

Hej Emma
Jeg forsøgte mig med at lave en potion i går, men jeg ikke finde hverken Santa Maria eller Coops økologiske kun deres almindelige, i hvilke butikker har du fundet dem? Jeg endte med at bruge Coops almindelige da den ikke indeholdt fortykningsmiddel og andre mærkelige ting, men forsøget ser ikke helt vellykket ud her 12 timer inde i processen 🙁

Emma Martiny

Hej Sofie 🙂 Santa Maria har jeg blandt andet fundet i føtex, og begge slags kan findes i superbrugsen. Hvad virker det at være gået galt, tror du? Måske jeg kan hjælpe lidt mere 🙂

Sofie

Det er både skilt og er stadig meget tynd. Men jeg må da prøve at tage en tur forbi Føtex, så jeg kan give det et nyt forsøg 🙂

Emma Martiny

Det lyder til, at det er kokosmælken, der gør det. Har også fået et lignende resultat med nogle mærker, jeg har forsøgt med :-/

Ida Otterstrøm

Dejligt med opskrift Emma, det skal prøves! Jeg har stået flere gange i supermarkedet og overvejet at købe kokosyoghurt, men syntes simpelthen det er for dyrt. – omend, det lyder virkeligt lækkert!

Emma Martiny

Ja, det er frygtelig dyrt, men viiiirkelig lækkert 🙂

Julie

Hej Emma. Ved godt det her er lidt skørt, men jeg er så forelsket i den skål du bruger her – og synes virkelig du har meget pænt porcelæn og keramik. Hvor finder du det?

Emma Martiny

Hej Julie 🙂 Tak! Jeg finder mit kreamik alle mulige steder. I genbrugsbutikker, på nettet, på markeder osv. Og noget af det er jeg så heldig at få tilstendt. Skålen på disse billeder fandt jeg på et marked på Godsbanen i Århus 🙂

Malena

Hej hej. Virkelig dejligt med, så simpel en opskrift. Jeg har længe ville prøve at lave kokosyoughurt. Jeg har forsøgt mig med Santamarias øko kokosmælk. Og de mælkesyrebakterier vi bruger her hjemme. Udos Choice Super Adult. Det giver en dejlig syrlighed, men den skiller for mig. Har du en ide om, hvad der kan være årsagen. Er det meget vigtigt med den rette mængde mælkesyrebakterier? Og er det derfor det giver et andet resultat? Med venlig hilsen Malena.

Emma Martiny

Hm… Det ved jeg godt nok ikke, Malena. Jeg har ikke selv haft problemer med Santamarias kokosmælk, så det er lidt svært for mig at sige 🙁

Malena

Jeg har sat en ny omgang over. Så må vi se ? Dog kunne jeg se efter et par timer, at kokosmælk en deler sig i to. Der er en klar væske i bunden. Hmm. Det skal vist prøves nogle gange. Jeg må prøve coops næste gang. ?

Janni

Hej Emma,

Jeg satte en portion over igår aftes og da jeg kiggede til den imorges havde den vide creme lagt sig i toppen er det normalt? Jeg har købt en økologiske kokosmælk med 18% fedt i 🙂

Emma Martiny

Hej du 🙂 Har du brugt et af de mærker, jeg anbefaler i blogindlægget?

Janni

Jeg har brugt en fra urtekram da de ikke havde nogen af de andre i Føtex 🙂 men kokosmælken vil vel altid skille når man hælder den ud i glasset??

Emma Martiny

Der er enorm stor forskel på kokosmælk, og det er ikke alle, der skiller 🙂 Prøv en af dem, jeg anbefaler i indlægget. Ellers kan du sagtens bare røre yoghurten sammen, inden du spiser den 🙂

Janni

Okay må se hvordan det går 🙂 – skiller din slet ikke med dem du har nævnt? Jeg må prøve at røre i den efter de 24 timer og se hvordan det ser ud og så i køleskabet med den 🙂 tak for svar

LEAVE A

comment