Kategorier: Alle blogindlæg, Video

Video: Update & en snak om flow i hverdagen

15 COMMENTS
SHOW
HIDE
Christine

Utroligt interessant emne, Emma! Jeg kender rigtig godt følelsen. Når jeg eksempelvis sidder i en eksamensperiode og skal have skrevet en masse, er alt andet i verden pludselig meget mere spændende. Jeg laver helt vildt mange overspringshandlinger. Men jeg har faktisk fundet ud af at det er super fedt for mig, for alle de kreative ting jeg kan finde på når jeg gør det som en overspringshandling, er faktisk noget jeg gerne vil have mere ind i min hverdag. fx. rugbrødsbagning, fri skrivning, yoga mm.
Jeg har derudover også fundet ud af at hvis jeg laver nok overspringshandlinger når jeg til et punkt hvor jeg får lyst til at skrive min opgave, og det er ikke kun pga en dårlig samvittighed, men sådan en ‘nu er jeg klar’ følelse. Nok den flowtilstand du beskriver. Det tager bare lidt tid, synes jeg, at acceptere at det er okay for mig at lave noget helt andet imens jeg ingen anslag har skrevet i min opgave. Men det er klart det hele værd at vente med at skrive til jeg selv får lyst, for det der så kommer ud af det er meget mere brugbart end det jeg finder på når jeg skal.
Jeg synes alt det med flow er super interessant, og meget rart at kende til.
Og mega god idé med spørgerunde! 😀

Emma Martiny

Tak søde Christine 🙂 Overspringshandlinger er måske ikke så slemme igen, er jeg begyndt at tænke. Måske vi i virkeligheden skal give os selv lov til, at få “nu er jeg klar”-følelsen (og stole på, at den kommer), i stedet for at presse os selv?

KH <3

Julie

Hej kære Emma

Du kan tro, at dine videoer har været savnet 🙂
Da jeg så din instastory i går, mindede det mig lige om, at jeg skal huske at nyde hele processen af vores bryllupsplanlægning, især her på falderebet, og ikke kun selve festen. For selvom der er meget at se til, vil jeg ikke se det som en sur pligt eller forhaste det, for det er jo trods alt en af de største begivenheder i mig og min kærestes liv, en rigtig kærlighedsfest 🙂 Så nu har jeg bestemt mig for, at der ikke skal være mere stress over det 🙂 Tak for påmindelsen, og tak fordi du er så sød til at svare tilbage, både her, på snapchat og instagram.

Og pudsigt nok skal jeg også til at i gang med at studere igen efter knap 4 års arbejde, så jeg vil helt bestemt prøve at tage dit gode råd om flow ift. studielivet med mig 🙂 Jeg kunne nemlig sagtens, ligesom dig, synes, at jeg da skal læse ALT i pensum og presse mig selv til det. Men du har jo ret i, at ens tilgang og indstilling har så meget at sige, faktisk ift. alt i livet, og ikke kun ift. skole og arbejde. Man får ikke meget ud af at presse sig selv i længden, men man kan derimod risikere at miste lysten og glæden til det.
Hvis man har noget, man bare skal have ordnet, men som ikke nødvendigvis er særlig sjovt eller spændende, synes jeg, det kan hjælpe at gøre det til noget hyggeligt. Måske sætte noget stille jazzmusik på, eller hvad man nu kan lide, tage et tæppe om sig, lave en god kop the eller kaffe og så gå i gang. Man kan jo også brække opgaven ud i små bidder, så den virker mere overskuelig, og huske at holde nogle pause ind imellem. Det plejer at virke for mig 🙂 Men du har helt ret i, at man typisk får mere fra hånden, når man er i flow, fordi arbejdet flyder, og hjernen fungerer bedre, når den ikke er presset eller stresset. Derfor er det også vigtigt at huske at sige nej ind imellem 🙂

Og wow, skal du til at lave mad i go’morgen danmark? Det er fuldstændig gået min næse forbi! Tillykke med det, hvor er det sejt 😀

Håber du er kommet i gang med ugen på bedste vis og med masser af flow <3

Emma Martiny

Hej Julie 🙂 Hyggeligt med en kommentar fra dig <3
Du har så evigt ret. Dejligt at høre, at min video satte de tanker igang, så du fik fokus tilbage på nuet 🙂 Og selvfølgelig svarer jeg, når folk skriver så rare og reflekterede svar tilbage.
Held og lykke med studielivet. Det er jo fantastisk, at ens "job" er, at man skal lære - det prøver jeg i hvert fald at mine mig selv om, når jeg ikke gider være studerende længere 😉
Og ja. Jeg skal simpelthen i Go morgen DK på næste lørdag, og begynder at dukke op på skærmen fra tid til anden fremover. Ret vildt og MEGET skræmmende, hæhæ 🙂

Kæmpe kram til dig

Bine

Jeg har haft de vildeste ferieblues i søndag! Så din video kommer meget belejligt.. Efter 5 år på uni og 4 år med lang sommerferie havde jeg i år “kun” 5 uger, som sluttede i går. Nu står den på fuldtidsarbejde på et kontor – formentlig resten af mit liv. Det skulle lige sluges. Jeg må nu arbejde på at gøre hverdagen lidt sjovere – måske endda med feriestemning om aftenen her i resten af august. Men jeg kunne ligesom dig godt bruge nogle gode råd til at opnå det i virkeligheden 😉

Emma Martiny

Sådan tror jeg, der er vildt(!) mange, der har det, efter uni. Det er ligesom lidt en anden hverdag, man går i møde – resten af livet(!!). Håber, du finder en god balance, så du kan nyde din nye hverdag <3

Clara

Hej Emma jeg vil gerne give slip på mine dårlige vaner og tanker og det tror jeg egentlig bare er at acceptere dem og sige farvel til dem, for det vigtigeste er jo at nyde sit liv, så hvorfor bruge tid på det modsatte? Håber du har haft en god ferie?

Emma Martiny

Du har så ret, Clara 🙂 Det er bare ikke altid helt simpelt at sige farvel til noget, selvom vi ved, at det ikke tjener os. Men vi kan gøre vores bedste 🙂

Signe

Meget inspirerende video…Noget helt andet, hvor er dine virkelig flotte øreringe fra? 🙂

Emma Martiny

Hej Signe 🙂 De er købt i NYC og er vintage, så de bliver nok desværre svære at få fat på.

Naja Søtje

Kære Emma, jeg kan kender det der SÅ godt. Jeg tror, for min del, meget at det handler om at tænke på tingene før man gør dem. I mit hovede bliver arbejdet fattigere og meget kedeligere end det nødvendigvis er i virkeligheden, og desuden er der ingen grund til at arbejde dobbelt (først opleve det i tankerne og så udføre det i virkeligheden.) Ud over det tror jeg Jess Lively virkelig har fat i noget (tusen tak for tippet om hendes podcast i øvrigt!), når hun siger alignment before action. Alt er jo farvet af hvilken tilstand man er i. Så jeg prøver virkelig selv at gøre noget godt for mig om morgenen før arbejde. Og så tror jeg det en god idé at sætte realistiske mål for dagen. Og gerne kun 1 prioriteret opgave. Resten er optional, hvis overskuddet er der. Glæder mig til at følge med i hvordan det går – del endelig ud af dine opdagelser og tip! Naja

Emma Martiny

Hey søde du 🙂 Mega god pointe med, at man ikke behøver at gøre arbejdet i hovedet først. Det gav mig lidt at tænke over 😉
Rigtig god weekend <3

Stine

Super spændende emne. Glæder mig til update.
Det minder mig om denne TED-talk: https://www.ted.com/talks/shawn_achor_the_happy_secret_to_better_work#t-721512 (som måske du eller Mia Gardum i sin tid delte?)
Det er utrolig interessant – hans pointe er, at lykke/glæde kommer før succes – ikke omvendt, som vi ellers tit tror.
Hans 5 tips til mere grundlykke (mit udtryk) er, kort fortalt:
– Notere 3 (nye) ting hver dag, man er taknemmelig for
– Skrive dagbog om en positiv oplevelse (så hjernen genoplever den)
– Motion
– Meditation
– Random Acts of Kindness

Emma Martiny

Hej Stine 🙂 Tak for linket. Jeg har set videoen før (det var vist mia, der delte den), men den er vist et gensyn værd.

Rigtig god weekend til dig.

Caroline

Hej Emma (og jer andre i kommentarfeltet ;)). Jeg synes også, det er et spændende emne, og noget der er vigtigt for mange – vi bruger trods alt det meste af vores tid på at arbejde (eller studere). Jeg får hundetravlt med arbejde det næste semester, som er det 2. sidste af min kandidat. Jeg har tænkt meget over, om jeg skulle nøjes med at tage 15 ETCS, som næsten alle mine veninder gør, men jeg vil egentlig bare gerne være færdig næste sommer (dvs. gå i gang med speciale til januar). Derfor bliver udfordringen for mig at prøve at nedprioritere studiet lidt – f.eks. lade være med at læse alt osv., som du selv taler om. Jeg har valgt at sige ja til nogle spændende projekter i mit (studenter)arbejdsliv, og dem vil jeg gerne sætte i første række. Studiet skal nok gå alligevel, vil jeg prøve at sige til mig selv. Det bliver spændende, om jeg kan finde ud af det 😉 Jeg hørte på et tidspunkt et interview med Melissa Ambrossini, som talte om det her med at have travlt. Hun sagde, at hun sørger for at være fokuseret på det, hun laver lige nu. Altså én ting ad gangen – laver hun mad, så laver hun mad; skriver hun, så skriver hun, svarer hun på mails, så svarer hun på mails. Det synes jeg lød rigtig “rart” og som en god metode til ikke at blive for stresset; altså at være tilstede med det, man laver 🙂

LEAVE A

comment