Kategorier: Brød, Glutenfri, Opskrifter

Glutenfrit boghvede-brød

13 COMMENTS
SHOW
HIDE
Camilla

Hvor ser det bare lækkert ud! Bruger du almindelig ovn eller varmluft? 🙂

Emma Martiny

Hej Camilla 🙂 jeg bruger varmluft.

Gud, det ligner jo rigtigt brød! Jeg har i 2 år “nøjes” med stenalderbrød, brocolli boller og ind i mellem en utrolig flad, men velsmagende grovbolle fra en naturbager. Det er simpelthen ikke lykkedes mig at bage mit eget lækre glutenfri brød som ligner den rigtige variant – men det er så tydeligvis fordi jeg ikke har prøvet boghvede? Jeg siger tusind tak for inspiration og tænder ovnen så hurtigt jeg kan komme i Kvickly efter noget boghvede 😉

– Annawarrington.dk

Emma Martiny

Det var så lidt Anna 🙂 Håber, du synes om det!

Marie

Hej Emma 🙂

Først og fremmest tak for en hyggelig blog.
Hvordan kan det være, du fravælger gluten i dit brød? Har du cøliaki?
Jeg vil mene, gluten er harmløst, hvis man ikke er allergiker.

VH Marie

Emma Martiny

Hej Marie 🙂

Grunden til, at jeg sætter et glutenfrit ‘markat’ på min opskrift, er fordi, jeg ved, at der er flere og flere, der lider af cøliaki eller glutenallergi. Denne opskrift henvender sig derfor særligt til dem (som måske ikke ville læse en brødopskriften igennem, med mindre de ser ordet “glutenfrit” i overskriften).

Jeg oplever selv en lettere overfølsomhed, når jeg spiser gluten, og synes derfor også, det er en bonus, at dette brød (udover at smage rigtig godt!) ikke giver mig oppustet mave og dårlig fordøjelse. Dermed ikke sagt, at jeg mener, alle bør undgå gluten, hvis de ikke har allergi/cøliaki – men at de fleste nok ville have godt af at finde alternativer til den hvide, afblegede hvedelmel og andre raffinerede kornprodukter, som vi i mine øjne, spiser for meget af i DK, engang imellem.

KRISTINA

Marie, det er ikke kun glutenallergikere og mennesker med cøliaki, der nyder godt af de glutenfri opskrifter. Menensker med stofskiftesygdomme fx. Hashimotos har også stor gavn af det…

Annika

Hej Emma,
Ville lige spørge,
Jeg er vild med den opskrift! Men jeg vil høre om det er okay at spise hvis man prøver at slanke sig lidt?.
Ps. Din blog er mega inspirerende, og bliver tit inspireret af dine opskrifter 🙂

Mvh. Annika Kjær.

Emma Martiny

Hej Annika 🙂
Hvis du tænkter på kalorieindhold og sådan noget (det håber jeg ikke, du gør…), så aner jeg ikke, hvad brødet indeholder. Jeg ved dog, at brødet er super sundt og nærende, at det smager godt og mætter dejligt, så jeg kan ikke se, hvorfor du ikke skulle kunne forsøge dig med opskriften, selvom du forsøger at tabe sig 🙂

Michelle

Hej Emma!

Jeg ligger ikke inde med boghvedemel men boghvede knækket korn, kan det bruges? Har du nogensinde lavet boghvedegrød? Har hørt det smager forfærdeligt men ved det ikke? 🙂

– Michelle

Emma Martiny

Hej Michelle 🙂 Du skal desværre bruge boghvedemel og ikke korn.
Jeg har lavet grød med hele boghvedekorn, og det smagte dejligt 🙂

Pernille

Hej Emma.
Det ser virkelig lækkert ud! Det skal helt sikkert afprøves.
Lige et spørgsmål – kan jeg erstatte æblecidereddiken med almindelig eddike eller bare udelade den? 🙂

Emma Martiny

Hej Pernille 🙂 Det tror jeg sagtens, går an. Ellers kan du prøve med citronsaft 🙂

LEAVE A

comment