Kategorier: Tankestrøm

Privatliv og internetliv

6 COMMENTS
SHOW
HIDE

Da jeg i din spørgeskemaundersøgelse skrev, at jeg gerne ville have mere “dig”, så mente jeg ikke de mennesker omkring dig. Med “dig” mener jeg, hvad du laver udover at blogge, lave og lægge make-up, dvs. hvad går dit studie ud på, hvilke bøger læser du, hvad ser du i tv osv. Og med “dig” mente jeg også din mening om ting. Hvordan er det at studere, hvordan er det at være flyttet hjemmefra, hvad synes du om jul, hvad tænker du om voksenlivet. For mig at se kan man sagtens dele en masse personlighed uden at skulle udlevere andre. Giver det mening? 🙂

Emma Martiny

Det giver mening, som du skriver det her Emma 🙂 På den måde, vil jeg meget gerne være personlig – men det er desværre også en type indlæg, der tager rigtig lang tid for mig at skrive, så der går altså lidt tid imellem dem 🙂

Jeg kan sagtens følge dig i dine tanker omkring udstillingen af venner/bekendte. Det er noget jeg selv er ekstremt opmærksom på, for som du også skriver, så er det ikke dem der har valgt at få en blog og være på de sociale medier på den måde.
Hele internet-verdenen skræmmer mig til tider og kan give mig lyst til bare at slette min blog og fodspor rundt omkring. Jeg kan ikke lade være med at spekulere i om noget af det der står på min blog en dag kan blive brugt i mod mig. En kommende arbejdsgiver kan jo hurtigt danne sig et billede af hvem jeg er, uden at det er hele sandheden. Jeg ansøgte på et tidspunkt et job på Skanderborgfestival (altså et administrativt fuldtidsjob), men blev afvist fordi min livsstil ikke klingede så godt på øl og koncert (til trods for at jeg har været bartender i 6 år). Bare fordi jeg træner (som jo kun er 4% af min dag), så har jeg altså også et liv UDOVER det 🙂
Bloggen har så mange flere fordele end ulemper så jeg har nu bestemt planer om at fortsætte, men nogle gange tror jeg det er meget sundt at stoppe op og mærke efter om det stadig er det rigtige for en selv 🙂

Nu har jeg selv en blogger og tænker meget over, hvad jeg deler. De ting der sker i mit privatliv deler jeg ikke på bloggen og så må folk selvom de læser med eller ej. Jeg vil ikke udstille nogen og det kommer det ofte til i de personlige indlæg. På instagram tænker jeg også over det og de fleste af mine veninder ser god for at de bliver delt derpå og hvis ikke lader jeg selvfølgelig være. Jeg har valgt at blogge og ikke dem, så man skal huske at respektere andres valg 🙂

Spændende tanker og et emne jeg også selv tænker meget over! Jeg har valgt meget striks slet ikke at dele andre mennesker i mit internetunivers. Der er ikke billeder eller ord om min kæreste, min familie eller mine veninder. Det er sket en sjælden gang at jeg har vist et billede fra en træning med nogle veninder, men så har det også været mere i blogsammenhænge og ikke privat. Det er for mig en grænse som jeg ikke føler for at bryde, da de jo netop ikke har valgt at være en del af mit univers – og det skal være helt okay at de ikke har lyst til det. Den grænse er naturligvis meget forskellig fra person til person og nogle har det bedre med at dele billeder, men ikke ord om fx følelser eller tanker. På den måde har vi alle forskellige syn på hvad der er privat og hvad der er personligt, samt hvor grænserne mellem dem er. Jeg synes man skal dele præcis det man selv føler for, men være opmærksom på at mærke efter inde i maven hvor den grænse er.

Petra

Hej Emma,

Jeg kan SÅ godt sætte mig ind i din situation. Jeg vil dog også påpege, at jeg gerne vil se mere “dig” og ikke nødvendigvis dig (giver det overhovedet mening?). Som der er blevet skrevet i kommentarfeltet, så flere makeup-videoer, flere hvad-Emma-godt-kan-li’ indlæg osv. 🙂
Jeg er selv blevet udsat for identitetstyveri, hvor det ikke kun gik ud over mig (desværre). En ting er, at det er mig det går ud over, men når andre udsætter folk jeg holder af for den slags, er det en helt anden snak.

God jul 😉

LEAVE A

comment