Kategorier: Ikke kategoriseret

Min måned // Juli 2016

5 COMMENTS
SHOW
HIDE
Laura

Jeg har tit undret mig over dit fokus på glutenfri mad… Er der nogen speciel grund til at du så ofte undgår gluten? Og i en dessertbog? Medmindre man lider af cøliaki så synes jeg det er et meget mærkeligt princip at have. Og det kan virke nærmest religiøst – for der er jo intet videnskab der viser nogen grund til at undgå gluten hvis man er rask. Jeg håber det er ok jeg spørger; jeg har bare tit undret mig fordi jeg derudover synes at du har et virkelig fornuftigt syn på kost og sundhed.

Emma Martiny

Hej Laura 🙂 Det er helt OK, at du spørger. Selvfølgelig!

Der er flere grunde til, at jeg skærer ned på gluten i min egen kost og i mine opskrifter: For det første skyldes det, at jeg oplever, at min fordøjelse fungerer bedre, når jeg overvejende spiser glutenfrit. Selvom jeg ikke har cøliaki, døjer jeg med mavebesvær, og min erfaring er, at det særligt er slemt, når jeg spiser en glutenholdig kost. Det betyder ikke, at jeg undgår det religiøst, men jeg forsøger så vidt muligt at styre udenom, simpelthen for at minimere risikoen for oppustethed og slem forstoppelse (der aldrig bliver særlig sexet at snakke om, og derfor er det ikke i introen til mine opskrifter).

Jeg siger ikke, at det nødvendigvis er sundere at spise glutenfrit (hvis man ikke oplever nogle problemer, er der som du siger ingen grund til at undlade det), og derfor indeholder opskrifterne i min kommende kogebog erstatningsmuligheder – eksempelvis skriver jeg “100 g fuldkornshvede- eller rismel”, så brugeren selv kan tilpasse opskriften til sit eget behov. Ligesom jeg selv vælger at bruge kokossukker, da det ikke påvirker mit blodsukker i så høj grad, mens andre kan vælge at bruge rørsukker eller Sukrin, alt efter hvad, der passer til deres smag og behov.

Grunden til, at jeg vælger at udvikle glutenfrie opskrifter til min kommende kogebog skyldes også, at det bliver efterspurgt. “Normale” opskrifter er der nok af, og derfor får jeg ofte glade tilbagemeldinger fra folk, der nyder mine opskrift uden gluten – eksempelvis fra folk med cøliaki.

Giver det mening?

Anna Rita aka dovn-Lars

Kære Emma,
Sikker lækker din nye blog ser ud, men doven-Lars her har en forespørgelse: er det muligt at det i bunden af dine indlæg er en funktion så man kan klikke hen til næste indlæg? Det er så irriterende at skulle tilbage til HomePage for at komme til næste indlæg

Håber at du har haft en fantastisk måned 😉

[…] Heldigvis har der været flest af de lyse dage. Den mørke sky nåede kun at hænge over vores hoveder en lille uge, imens vi gik rundt og frygtede, at vi skulle vinke evigt farvel til vores drøm af en lejlighed. Nøj, hvor var det bare mavepuster for os begge, og nok især mig, der havde set frem til at få et nyt hjem, som var jeg en 5-årig, der havde fødselsdag i morge… […]

LEAVE A

comment