Links I like #Week29

3 COMMENTS
SHOW
HIDE
Sarah

Hej Emma

Ja, Instagram har kæmpe indflydelse på, hvordan vi designer verden. Ligesom Instagram har enormt stor indflydelse på, hvordan vi designer vores sociale liv og hvordan vi er “alene” med os selv.
Det er sørgeligt.

Emma Martiny

Ja, det er på mange måder sørgeligt. Eller i hvert fald skræmmende. Og jeg tror faktisk, at det på virker os mere, end vi selv lige er bevidste om..

Sarah

Ja, og det der med at dele øjeblikket for at sætte pris på nuet, “indfange” det – jeg køber den ikke. Vi fjerner os selv fra at være der, hvor vi er. At være helt i tingene, Nuet kan man ikke på den måde indfange. Man skal være der. Det har kunsten altid beskæftiget sig med. Den dobbelthed. Og i dag rykker det sig så stærkt, at “almindelige” mennesker (ikke-kunstnere) næsten ikke kan forestille sig tilstedeværelsen uden repræsentationen. Og derfor sidder en masse mennesker og arbejder hårdt på, hvordan man kan gøre repræsentationen smukkere, bedre, vildere, så flere kan komme og dele repræsentationen, og med udgangspunkt i dén jagt forsvinder stedets særlige stedsspecificitet. Vi finder en enorm tryghed i at kunne vise andre, at vi er det rigtige “sted”. Problemet er bare, at du ikke er på stedet, du er i rummets repræsentation, fordi du ikke forbinder dig kropsligt og affektivt til omgivelserne. Kameraet, mobiltelefonen, Instagram sættes nemlig højere end dét.
At bevæge sig væk fra den overflade, at begynde at bevæge sig på stedet og at lade sig bevæge af stedet, kræver mod og en insisteren på fastholdelse, en erkendelse af, at vi lider afsavn.

LEAVE A

comment